Hygrophila Lancea Araguaia "Sp. Chai"

Tip pro pokročilé
369 Kč / ks 329,46 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Varianta

Raritní mutace druhu Hygrophila Lancea Araguaia se světle růžovými listy

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hygrophila Lancea Araguaia "Sp. Chai" je raritní mutace druhu Hygrophila Lancea Araguaia, vznikla na farmě v Singapuru. Od běžné Hygrophily Lancea Araguaia se liší svými světle růžovými listy, které protínají bílé žilky.

Růstová forma je podobná Hygrophila araguaia - je to stonková rostlina, ale při dostatečně silném osvětlení se plíží po substrátu.

Je obecně velmi pomalu rostoucí a citlivý druh. Starší listy jsou náchylné k porůstání řasou a proto tato rostlina vyžaduje pro svůj dobrý růst velmi čistou nádrž. Jemný proud vody, vysoký obsah CO2 a silné světlo urychlí její růst. Výrazné výkyvy v parametrech vody vedou opadávání listů, proto je tento druh vhodné jen do již stabilizovaných nádrží.

  • Čeleď:  Acanthaceae
  • Původ: Singapur
  • Výška 5-20 cm, šířka 6-12 cm
  • Osvětlení: střední až vysoká intenzita
  • Teplota 18-25°C
  • Tvrdost vody: Měkká
  • pH: 4.5-6,8

 

Sázení: Jednotlivé rostliny by měly být umístěny v zemi, 3-5cm od sebe aby vytvořily hustý porost. Možné je však tento druh pěstovat i na kamenech a kořenech, sama se jich ochotně chytí svými kořeny. Vhodný druh do středních partií ve větších nádržích či na pozadí nanoakvárií.

Popis morfologie a kultivační metody: Hygrophila Lancea Araguaia "Sp. Chai" je 
náročnou rostlinou, vhodnou do předních a středních partií či jako solitér. Nejdůležitějším faktorem pro úspěšné pěstování je dostatečně silné osvětlení, na živiny bohatý substrát a stabilní parametry vody! Vysoké hodnoty kH mohou dle některých názorů vést k tvorbě listů s hnědavým zbarvením.

Pravidelný střih pomůže k bohatému větvení a snížení vzrůstu této rostliny!

Autor: Adam Votava, Aquascape.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: